Strani

nedelja, 2. september 2007

MART

Mladinski Astronomski Raziskovalni Tabor=MART
To je ena najboljših stvari ki so se mi zgodile med temi počitnicami. 10 dni druženja z folkom iz cele slovenije...plus trije prišleki iz trsta(lol). Skupna točka? Astronomija.

No običajen dan je zgledu nekak takle:
-12:00 zajtrk
-13:00-15:00 delo po skupinah(jz sm bla u skupini astrofotografija)
-15:00-16:00 prosti čas
-16:00-17:30 predavanje
-18:00 kosilo
-19:00-21:00 NAP(=NeAstronomski Program)
-22:00 opazovanje(če dobr vreme, drgač pa pač karkol si že hotu delat)
-00:00 malca
-06:00 u postlo(če hočš, sej en folk že prej hodu...)

Se vam zdi mal obrneno? No če se komu zdi, men se zdi tole čist lep urnik ko bi ga z veselem mela še preostanek leta =D.

Čeprav smo mel praktično za opazovanje na voljo sam 3,5 noči v desetih dneh, nm to ni preveč pokvarl razpoloženja-pač...na vreme nismo mogl vplivat kej preveč.


Res je zakon ko celo noč zuni opazuješ meteorje-eno noč smo vsi lepo ležal u spalkah(no ja razn mene ko sm spalko pozabla doma pa sm pol prakticirala uporabo 2eh bund kot spalko...yeah če nebi kej pomembnega pozabla jz pač nebi bla jz ;) )
No nekak tkole je zgledalo tole opazovanje meteorskega roja(50 folka na kupu u spalkah ponoč pa vsi gledajo nekam gor...nekam):


In vm povem eno zanimivo dejstvo: kadarkol neki druzga delaš kokr gledaš u nebo(npr. išeš soj mobitel ko ne veš kam si ga utaknu pa ga morš nujno najdt takoj d nov mokr od rose) vedno boš u nekem momentu zagledu senco samega sebe na tleh, pa zaslišu: "oooooo" od vsega folka, pa od kkšnga ko si na diktafon snema podatke: "perzeid minus prve magnitude,..." in potem u momentu ugotoviš d si zamudu enga boljših meteorjev ;) Res zakon je pol zjutri ob sončnem vzhodu it dol...

No, tiste noči nism spala nič...niti minutke....šla sm spat pol enkrat...ne še naslednjo noč ampak jutro po naslednji noči... z maticem sva nekako vse zmazala pr fuzbalu(namiznem) nakonc sm se je že tresla od neprespanosti tak d sm se pol po koncu tekem(itak d sva zmagala ;) ) spravla u postlo....pa spila čaj...pa zaspala v upanju d me bo preostanek folka ko so bli tkrt u naši sobi(pomoje kake 10 folka(4 smo pa stalno spal tm))

Verjetno bi blo treba oment d je blo tm like 9 kitar, in še več kitaristov... tak d smo si velikrat krajšal cajt z igranjem kitar pa petjem pa itd...u glavnem je blo velik glasbe ja...


Sploh najbol popularna pesem je bla Viski in the jar...prve par dni-ampak nekateri so pač vztrajal, in kazen je bla...da je pol človk lahk igral kitaro sam tko d se je slišal: plnk =D


Ampak najbolša pesem iz marta je pa seveda tale:


"CAUSE I AINT GOT NOBODY!!!!!!!! Nobody...cares for me...nobody cares for me...I'M SO SAD AND LONELY!!!! SAD AND LONELY!!!!!! SAD AND LONELY!!!!!!!
No če komu še ni jasno, to je pesem: Just a Gigolo ko smo jo pol tulil še u Lublani na reunionu ko je bil u petek =)




In bilo je tut zlo mokro(fotka=jz, matic, pa tamala(Klavdija)... jz se morm za to "zahvalt" predvsem dvema osebama: Maticu in Davidu...predvsem Davidu... sej vem d sm večinoma jz začela sam sta si čist sama kriva...sam ni fer d se ti kozarec vode vrne z mrzlim tušem... In d pol ko enkrat rečeš premirje d čes par sekund dobiš spet vodo v glavo(ane David)...

No ok mislm d sm dost napisala o MARTu lahk bi še več ampak kdo bo pa bral ;)

Aja pa jz nebi bla jz če nebi tut neki gor pozabla: in sicer žok od fotkiča, not pa 2 spominski kartici(ena polna) pa kabl za na comp dajat slike...zato tele slike niso iz mojga fotkiča =P

Na koncu je pa treba napisat sam še najhujšo kletvico kar obstaja, izumla jo je pa Tjaša:

Nasledn let ne grem na MART!(piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)

Ne ne brez skrbi, novte se me tok hitr odkrižal: GREM na MART nasledn let...pa če se bom mogla po tleh prplazt do tja ;)


In za čist čist čisti konc pa manka sam še ena skupinska fotografija:
REČI SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIINNNNNNNNGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!




Ni komentarjev:

VSE FOTOGRAFIJE OBJAVLJENE V TEM BLOGU SO LAST AVTORJA.
VSAKRŠNA DISTRIBUCIJA FOTOGRAFIJ BREZ PRIVOLITVE AVTORJA NI DOVOLJENA.